Hösten börjar göra sig synlig här i Santiago. Det har blivit kallt på morgonen, och kvällarna är också kyliga. Men på dagen är det så skönt. De heta sommardagarna är faktiskt ganska krävande om du inte sitter vid en pool eller tar en siesta. 

Nu börjar studenterna sätta sig på café på eftermiddagarna. Det blir mindre glass och mer te och kaffe. Inte varm choklad ännu. Det väntar vi med till regnet kommer i juni. Om det kommer alls.

Chilenarna har alltid föredragit te framför kaffe och tidigare fanns det ofta bara Nescafé att bjuda på när du besökte någons hem. Idag är städerna fulla med hål-i-väggen-ställen, rosterier och foodtrucks som erbjuder underbara smaker från Colombia, Brasilien eller Nicaragua. 

Ett av mina favoritställen ligger här i västra delen av miljonstaden. På Coffee Culture Coffee Roasters kan du ta en espresso, capuccino eller en iskall Machuca (kaffe, is, kondenserad mjölk), medan du blickar över det vackra Templo Maipú en bit bort. 

Annars kan du alltid beundras av bergen runt Santiago. De är oerhört vackra, särskilt när det har regnat. När den smoggiga luften klarnar upp kan du till och med se en del snö längst upp i Anderna. 

Jag har satt ihop en låtlista på Spotify, som är inspirerad av hösten i Santiago. Den här staden har många musiker och artister, här kan du upptäcka några av dem.

https://spoti.fi/3uoG1PQ